SØK:
Følg oss på:
DIGITAL UTGAVE Les Psykisk helse som e-avis eller pdf! Du kan lese enkeltartikler eller hele bladet på PC, nettbrett eller telefon. Du kan også lese tidligere utgaver.

Last ned e-avis eller PDF
Ring 23 10 38 80 og bestill!
Kan også kjøpes hos Narvesen.
Formålsparagraf for bladet Psykisk helse

Bladet Psykisk helse har som formål å skape åpenhet og øke kunnskapen i befolkningen om psykiske lidelser, forebygging og behandling. Bladet skal være formidler av nytt fagstoff, forskning og litteratur om psykisk helse, og inspirere til engasjement for et bedre tilbud innen psykisk helse. Bladet skal drive uavhengig journalistikk, rette kritisk søkelys mot ulike forhold knyttet til psykisk helse og gi plass til synspunkter fra ulike miljøer og grupper.

Tema psykopati: – Gjør deg selv mindre utsatt

Bilde til artikkelen Tema psykopati: – Gjør deg selv mindre utsatt– For å komme ut av psykopatens grep er det viktig å gjøre seg selv sterk og mindre sårbar for kritikk og anklager. Du må være bevisst på at det ikke er deg det er noe galt med, sier Aud Dalsegg.

Psykopati

«Jeg vet at mye er tabubelagt når det gjelder personlighetsforstyrrelsen psykopati. Psykopatene finnes selv om man skal vise forsiktighet i forhold til begrepet. Det jeg likevel vil spørre om, er om dere kunne belyse dette emnet i bladet. Jeg vet det er mange med meg som kunne ønske akkurat det, og som sårt trenger kunnskap om det».

– Blir ikke kvitt angsten

– Kriminelle psykopater blir jo før eller siden tatt. Det er verre med de andre, de som ingen ser. Konsekvensene av deres psykiske terror skal vi liksom ikke snakke om.

Litt mer nedpå

Bilde til artikkelen Litt mer nedpå– Jeg hadde ikke kunnet skrive de bøkene jeg har skrevet uten å ha gått i terapi. På et tidspunkt ble det viktig for meg å tørre å være liten, å ta meg selv helt alvorlig. Jeg var lenge for suveren, sier forfatter Vigdis Hjorth.

Medisiner kan utløse ulvehunger

Bilde til artikkelen Medisiner kan utløse ulvehungerVanlige medisiner mot alvorlige psykiske lidelser kan gi økt appetitt, kraftig vekt­økning og diabetes. – Jeg synes problemet med vektøkning blant psykisk syke er blitt større de siste årene, sier fagkonsulent Svein Einarsbøl i Asker kommune.

Blanding av sovemedisin og antipsykotika er farlig

– Vi må være mer oppmerksomme på pasienter som bruker sovemedisin og anti­psykotiske legemidler, sier professor Ole A. Andreassen ved Ullevål universitetssykehus, etter at danske helsemyndigheter innskjerper bruk av kombinasjonen av slike legemidler på grunn av økt dødelighet.

Rusavhengige kvinner får mindre hjelp enn menn

Kvinner fra tunge rusmiljøer går ofte inn i karikerte kjønnsroller. For å skjerme dem i sårbare situasjoner kan det være nyttig med en egen avdeling for kvinner, kommer det fram i en ny rapport.

Leder: Farlig medisin

Med jevne mellomrom avsløres det i media at legemiddelindustrien pøser ut store penger i en korrupsjonslignende virksomhet overfor apoteker, leger og annet helsepersonell. Legemidlene skal visstnok selges for en hver pris, mens det ser ut til at bivirkninger og skader etter langvarig bruk helst skal dysses ned.

Finn Skårderud: Luksusproblemer

Et luksusproblem er ikke nødvendigvis et luksusproblem.

Les mer i papirutgaven av Psykisk helse nr 5 - 2015:

Aktuelt: Mobbing kan skade begge parter

Tema Psykose: – Så en drage komme inn i rommet

Behandling: Ut av selvskading

Selvutvikling: Bli kvitt din indre sabotør

Bok: Håndbok for tunge dager

Forskning: Vond oppvekst - Blir gode foreldreANNONSÉR I PSYKISK HELSE
og på nettsidene
Kontakt redaksjonen 23 10 38 80

epost: redaksjonen@psykiskhelse.no


UTGIVELSER i 2016:


1 - 2016 uke 6
2 - 2016 uke 16
3 - 2016 uke 26
4 - 2016 uke 37
5 - 2016 uke 47Tegn et årsabonnement på bladet. Pris: 465 kroner.
Honnør/student: 355 kroner.
Institusjon/firma: 570 kroner.
Ring 23 10 38 80 eller send epost til abonnement@psykiskhelse.no

Dronningens gate 13, 0152 OSLO, 23 10 38 80 | Redaktør: Cathrine Th. Paulsen| Annonsere i  Psykisk helse? Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Psykisk helse