Følg oss på:

Blogg: Pytt, pytt…det ordnæ’r sæ!

Jeg er ikke alltid så flink til det, men jeg prøver å bli bedre. Bedre til å tenke pytt, pytt!

«Tenk om et tre veltet og vi var rett under det?» sa Nasse Nøff.
«Tenk om det ikke veltet,» sa Brumm, da han hadde tenkt seg om en stund.

Noen ganger virker det som at vi mennesker konstant har en liten Nasse Nøff i oss. Akkurat som om vi er laget med en slags innebygd negativ sensor. Vi tar utgangspunkt i at ting ikke går, og så blir vi heller positivt overrasket hvis vi får det til!

Kanskje det er bra at det er slik?

Skuffelsene kom nemlig på løpende bånd for en kamerat av meg som ofte kjøpte flakslodd og som ble like skuffet hver gang han ikke skrapte frem de store beløpene. Oppriktig skuffet fordi han oppriktig trodde han skulle vinne. Nå skal det sies at det er sjeldent jeg kjøper flakslodd, men når jeg gjør det, så er det med et Nasse Nøff utgangspunkt. Og det har vist seg å være klokt siden kontoen min aldri har fått noen innbetaling fra Norsk Tipping. Jeg vet ikke om min kamerat fortsatt kjøper flakslodd… På en måte håper jeg ikke det, på en annen måte håper jeg det. For tenk så fantastisk deilig det må være å ha den positive, dog litt naive, innstillingen!

Som for eksempel de to jentene jeg hørte om for litt siden. Nemlig to syvåringer som var i svømmehallen og som tydeligvis skulle i en barnebursdag der de ikledde seg strømpebukser og penkjoler. Så sier hun ene plutselig:

«Å nei, det er hull i strømpebuksa mi!»

«Oi!», sier hun andre før hun fortsetter: «Ja, ja, det gjør ingenting, for vi bare later som det ikke er der».

Det var hun andre helt enig i og fornøyd trasket de ut av svømmehallen! For en herlig innstilling og for et utgangspunkt for en fin hverdag!

En positiv innstilling garanterer deg ikke et liv uten vanskeligheter og bekymringer, men den kan få bekymringer til å virke mer overkommelige.

Selv er jeg Porsgrunnsjente, og til tross for at syv år i Oslo har endret dialekta mi noe, så er det en ting jeg prøver å ta med meg videre fra hjembygda - nemlig ordtaket ”Det ordnæ`r sæ”!

Av Frida Johansen

Opprettet: 09.11.2011 15:37:11
Sist endret: 09.11.2011 16:22:02

Kommenter denne artikkelen
Alle feltene må fylles ut. Kommentarer godkjennes før de publiseres

Les retningslinjene før du kommenterer.

DIN MAILADRESSE: (Vises ikke i kommentaren)
DITT NAVN: (Vises i kommentaren)
DIN KOMMENTAR:

Kommentarer til denne artikkelen
Trenger du hjelp

Postboks 817 Sentrum, 0104 OSLO | 23 10 38 80 | Generalsekretær: Tove Gundersen | Webkontakt: Steinar Sværen | Vil du annonsere her eller i Psykisk helse?

World Federation for Mental Health (WFMH) Innsamlingskontrollen