Følg oss på:

Snakket om hverdagslykke

Frida Johansen og Werner Fredriksen i Rådet for psykisk helse var torsdag innledere på dialogkonferansen arrangert av Verdensdagen for psykisk helse. Der snakket de to representantene om Rådet for psykisk helses prosjekt «Hverdagslykke».

Tema for Verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober i år, er «Folkehelse, forebygging og alminneliggjøring». 

Rådet for psykisk helse sitt prosjekt om Hverdagslykke har mange likheter og de prosjektansvarlige var derfor invitert for å inspirere de andre deltagerne på konferansen.

– Hverdagslykkeprosjektet er bygd opp rundt fem helt konkrete råd om hva som kan øke hverdagslykken din! Det handler om å knytte bånd, være aktiv, være oppmerksom, fortsette å lære og å gi. Det viktige er at disse rådene er universelle. De passer for alle, uansett alder, utdanning og sosial status. Rådene er enkle, lette og forstå og gratis!, sier Frida Johansen, informasjonsrådgiver og prosjektleder i «Hverdagslykke».

Rådet for psykisk helse har utarbeidet en idekatolog med konkrete hverdagslykkeråd.

– Det holder ikke bare med en oppfordring; «tenk positivt». Vi trenger alle konkrete råd om ting vi kan gjøre for at hverdagen kan bli litt bedre, sa Fredriksen, som i tillegg til å jobbe med hverdagslykke, også jobber med arbeidsliv og psykisk helse.

– På arbeidsplassen kan et godt forslag være å samles rundt et bord i lunsjen, så blir alle kollegaene enige om en 5-om-dagen-liste. Fem ting for et godt arbeidsmiljø, som kan være så enkelt som å si hei til hverandre når man kommer på jobb. Det betyr mer enn det mange tror, sier Fredriksen.

Frida Johansen kom også med helt konkrete råd som kan bidra til en bedre hverdag når det handler om å være aktiv.

– Gå en tur på beina eller på skia. Sykle en tur, hopp eller dans! Det å være i aktivitet kan jo være så mye!  Det viktigste er å finne en fysisk aktivitet som du liker og som du kan ha glede av. Fysisk aktivitet trenger ikke være å gå Birken, selv om man av og til skulle tro det! Det holder fint å gå en tur rundt i nabolaget mens du plukker en liten bukett av vårens blomster! Og om du vil danse salsa mens potetene koker eller hoppe 100 hopp i hoppetau, så er det opp til deg! Det viktigste er at du finner en aktivitet som du vil gjøre og som gjør deg glad, sier prosjektlederen.

Dialogkonferansen til verdensdagen har som formål å engasjere ulike personer på ulike steder i landet til å lage store arrangementer på verdensdagen 2012, den 10. oktober.

I dag var det rundt 80 mennesker samlet på Litteraturhuset i Oslo. Blant publikum var både representanter for det offentlige tjenesteapparat og organisasjoner som jobber for å bedre livsvilkårene for mennesker som sliter psykisk.

– Kjempegøy å se så mange engasjerte mennesker! Jeg vil oppfordre alle til å benytte de fem rådene aktivt i hverdagen  fra og med i dag! Det som er viktig med et slikt prosjekt er å sette fokuset på hva man kan gjøre bedre, og ikke fokusere på alt som har gått galt før! Har du vært dårlig til å si hei til folk i heisen før – ja, da kan du bli flink til det nå. Og har du satt for lite pris på venner eller soloppganger – ja, så sett pris på det fra og med i dag!  Og er joggeskoa fortsatt ubrukt – ja, så bruk nå sjansen til å ta en joggetur i splitter nye joggesko i dag eller i morgen, avsluttet Johansen innlegget sitt med.

Opprettet: 15.03.2012 13:46:22
Sist endret: 08.11.2012 15:14:13

Kommenter denne artikkelen
Alle feltene må fylles ut. Kommentarer godkjennes før de publiseres

Les retningslinjene før du kommenterer.

DIN MAILADRESSE: (Vises ikke i kommentaren)
DITT NAVN: (Vises i kommentaren)
DIN KOMMENTAR:

Kommentarer til denne artikkelen
Relaterte Linker
Trenger du hjelp
Kontaktperson
Werner Fredriksen Rådgiver Tlf: 23 10 38 70

Postboks 817 Sentrum, 0104 OSLO | 23 10 38 80 | Generalsekretær: Tove Gundersen | Webkontakt: Steinar Sværen | Vil du annonsere her eller i Psykisk helse?

World Federation for Mental Health (WFMH) Innsamlingskontrollen