Følg oss på:

Skriv om mot - og vinn en iPad!

Bilde til artikkelen Skriv om mot - og vinn en iPad!Mental Helse Ungdom og bladet Psykisk helse inviterer unge under 30 til skrivekonkurranse. Temaet er mot!

Alt annet enn diagnoser

Bilde til artikkelen Alt annet enn diagnoserHelse- og omsorgminister Bent Høie åpnet dag to av konferansen Samhandling på unges premisser. Han startet med å anbefale en vaksine mot ensomhet - kalt fellesskap. Det begrepet rommer ting som frivillig arbeid, engasjement, utdanning og jobb - kort sagt deltakelse i samfunnet. Alt dette ingredienser i et liv med god psykisk helse.

På unges premisser: - Ikke slipp oss

Bilde til artikkelen På unges premisser: - Ikke slipp oss- Spør oss om hvordan vi har det! Bli glad i oss og tro på oss! Snakk med barn om hva som er bra, og om hva som er normalt! Rådet for psykisk helses konferanse om samhandling på unges premisser åpnet onsdag med utfordrende råd fra fire unge som er engasjert i Psykisk helse-proffene. På konferansens første dag handlet det om unges premisser for hjelp og om å få hjelp når man trenger det. – Mange kommuner innser ikke verdien av godt forebyggende helsearbeid for barn og unge, sa barneombud Anne Lindboe til deltakerne på konferansen.

Barneverninstitusjoner dårlige på psykisk helse

Bilde til artikkelen Barneverninstitusjoner dårlige på psykisk helseRapporten «Psykisk helse hos barn og unge i barneverninstitusjoner» som ble lagt frem i dag, avdekker at så mange som 76 prosent av alle barnevernsbarn i Norge har en psykisk lidelse, melder VG.

Hvem skal få Tabuprisen i 2015?

Bilde til artikkelen Hvem skal få Tabuprisen i 2015?For mange som strever med livene sine kan det være en hjelp når andre byr på egne opplevelser og erfaringer. Gjenkjennelse av egne problemer hos andre kan også være viktig for hva vi gjør i våre liv.

- Åpenhet har sine kostnader, men aller mest smitter åpenhet. Det kan gi andre mot, håp, styrke og støtte. Både til å snakke om hvordan de har det, og til å be om hjelp, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Trenger du hjelp

Postboks 817 Sentrum, 0104 OSLO | 23 10 38 80 | Generalsekretær: Tove Gundersen | Webkontakt: Steinar Sværen | Vil du annonsere her eller i Psykisk helse?

World Federation for Mental Health (WFMH) Innsamlingskontrollen