Følg oss på:

Vi vil ha en verdig behandling

Bilde til artikkelen Vi vil ha en verdig behandling«Å ikke gjøre skade», står det i den hippokratiske eden alle leger avlegger når de er ferdig med studiene og skal ut i arbeidslivet. Hippokrates sa også «Sjelden kurere, ofte lindre, alltid trøste.» I Aftenposten 25. august beskriver en anonym far behandlingen hans datter ble utsatt for. Den bryter med begge mottoer, skriver Tove Gundersen, generalsekretær i Rådet for psykisk helse og Anne Kristine Bergem, leder i Norsk psykiatrisk forening.

Tabuprisen til Målfrid J. Frahm Jensen

Bilde til artikkelen Tabuprisen til Målfrid J. Frahm JensenMålfrid J. Frahm Jensen (52) fra Sandnes er tildelt Tabuprisen 2015 fra Rådet for psykisk helse. – Du har kjempet med dine egne helseplager, og for andres rettigheter i mange år. Vi i Rådet for psykisk helse skulle gjerne kopiert deg i 100 ganger og spredd deg ut over hele landet. Vi trenger erfaringskonsulenter, pasienter og brukere som blir lyttet til, sa generalsekretær Tove Gundersen i sin tale ved prisutdelingen.

– Lov å værra sæ sjæl

Bilde til artikkelen – Lov å værra sæ sjæl– Et av de viktigste tiltakene politikerne kan gjøre for et mer inkluderende skoleliv er å ruste opp skolehelsetjenesten, slik at elevene vet at det er noen der som har tid til dem når det er behov for en samtale. Dette sier Jørgen Marthinsen, tidligere elevrådsleder ved Horten videregående skole. Han mener også det trengs å legge mer til rette for sosiale tiltak for at elevene skal trives i skolehverdagen. Marthinsen er opptatt av skolen som sosial arena og ikke bare et sted for læring.

Nora og Næss

Bilde til artikkelen Nora og NæssKortfilmen «Nora i morgen» er både skrevet og regissert av Øivind Næss, og med seg har han hatt produsent Kristine Pollestad. Filmen handler om forholdet mellom en barne- og ungdomspsykiater og pasienten hans. Næss har selv Tourettes, men ville unngå å lage en film direkte om tilstanden. Filmen er laget med støtte av blant andre Rådet for psykisk helse, og har premiere lørdag 22. august.

Statsråden inviterte til møte om skole og psykisk helse

Bilde til artikkelen Statsråden inviterte til møte om skole og psykisk helseKunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er skeptisk til å innføre psykisk helse som eget fag i skolen, men inviterte i debattmøtet i Arendal 17. august arrangørorganisasjonene til videre samtaler om hvordan barn og unge skal kunne lære mer om hva som bygger god psykisk helse. Paneldeltakerne Jette F. Christensen (Ap), Kristoffer Hansen fra Elevorganisasjonen og Adrian Lorentsson fra Mental Helse Ungdom var enige om at ungdom trenger å lære mer om psykisk helse, og åpner for en diskusjon om det kan skje ved å gi denne kunnskapen i forbindelse med andre fag som allerede er i skolen. – Vi ser fram til å diskutere dette videre, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Trenger du hjelp

Postboks 817 Sentrum, 0104 OSLO | 23 10 38 80 | Generalsekretær: Tove Gundersen | Webkontakt: Steinar Sværen | Vil du annonsere her eller i Psykisk helse?

World Federation for Mental Health (WFMH) Innsamlingskontrollen