Følg oss på:

Tilbake på jobb

Bilde til artikkelen Tilbake på jobb– Vi trenger arbeidskraft, men den enkelte trenger også å ha en jobb. Det er fint å se personer som har vært ute av arbeidslivet en stund, blomstre, sier Lena Vonka, som driver bedriften Lenas helsepersonell. Artikkelen er fra Psykisk helse nr. 2 – 2014.

Norad-rapport: Nærmere en million selvmord årlig

Bilde til artikkelen Norad-rapport: Nærmere en million selvmord årlig– Psykisk helse må inkluderes på bred basis i primærhelsetjenesten i alle land, slik at det også kan settes inn tiltak for å forebygge psykiske lidelser, sier underdirektør Helga Fogstad i Norad til bladet Psykisk helse.

Mer enn én av tre vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. Hvert år tar minst 850 000 mennesker sitt eget liv, kommer det fram i en fersk Norad-rapport om psykisk helse, skriver bladet.

For få arbeidsgivere

Bilde til artikkelen For få arbeidsgivere– En del arbeidsgivere har fordommer mot psykiske lidelser. Mange vil heller ansette en tidligere rusavhengig enn en person med depresjon, sier forsker Silje Endresen Reme til bladet Psykisk helse.

Søk midler fra Extrastiftelsen

Bilde til artikkelen Søk midler fra ExtrastiftelsenNå har Exstrastiftelsen lagt ut årets søknadsskjemaer. Det elektroniske søknadssystemet er helt nytt og forbedret i år. Du må registreres som søker og en godkjent søkeorganisasjon må lage et søknadsskjema for at man skal kunne søke om midler. Søk om prosjektmidler gjennom Rådet for psykisk helse og få god veiledning i hele søkeprosessen!

Hvem skal få Tabuprisen i 2014?

Bilde til artikkelen Hvem skal få Tabuprisen i 2014?I 2013 gikk Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse til fotballspilleren Tomasz Sokolowski.

Hvem fortjener Tabuprisen i 2014? Med denne prisen vil Rådet for psykisk helse hedre de som gjør en innsats for å redusere fordommer, bryte tabuer, fremme inkludering, omtanke og åpenhet om psykisk helse.

Trenger du hjelp

Postboks 817 Sentrum, 0104 OSLO | 23 10 38 80 | Generalsekretær: Tove Gundersen | Webkontakt: Steinar Sværen | Vil du annonsere her eller i Psykisk helse?

World Federation for Mental Health (WFMH) Innsamlingskontrollen