Lukk

Tabuprisen til «Jeg mot meg»

De åtte unge voksne som er med i NRK-serien «Jeg mot meg» er sammen med programleder og psykolog Peder Kjøs tildelt Tabuprisen for 2016 fra Rådet for psykisk helse.

Fra tv-programmet «Jeg mot meg», bilde fra en time med gruppeterapi.

Gruppeterapi

Deltakerne viser hvordan de lever med sine utfordringer, og åpner rommet til gruppeterapien.

(Foto: Foto: Andris Søndrol Visdal/ANTI)

Anders Lillesæter, Christopher Groos, Eirin Larsen, Fredrik Stangnes, Karsten Nordal Hauken, Kira Helene Andersen, Malin Nesvoll Vangsnes og Trine Lind Vestli deltok våren 2016 i tv-programmene som viser oss at livet ikke alltid er så enkelt.

– Sammen viser deltakerne hvordan de lever med sine utfordringer. De åpner rommet til gruppeterapien, og gir oss et unikt innblikk i hvordan de arbeider med seg selv og sammen med terapeuten, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Mellom 15 og 20 prosent av barn og unge i Norge lever med psykiske helseplager.

– Livskvaliteten påvirkes, og utfordringene med å mestre livet vises usminket fram i et program som minner oss om at vi selv er vår strengeste dommer. Gjennom serien viser de at det nytter å være åpne, og søke hjelp. Ved å dele dette på TV gir de andre håp, sier Gundersen.

Ett år etter innspillingen har alle fått det bedre.

– Det er flott at NRK, de åtte medvirkende og Peder Kjøs setter ungdom og psykisk helse på dagsorden. De viser oss at livet har noen hinderløyper, samtidig som det finnes håp og muligheter for bedring. Livet er et samarbeidsprosjekt som krever åpenhet. Det er en glede for oss å gi Tabuprisen 2016 til «Jeg mot meg»-gjengen, sier generalsekretær Tove Gundersen.

Se bilder og les mer fra utdelingen

Les mer om Tabuprisen

Del på sosiale medier